De "Serenity"

De "Serenity" is van oorsprong een oude viskotter die voor de Zeeuwse kust heeft gevaren. Qua motor heeft ze een dikke, betrouwbare 6 cilinder DAF 615 motor. In de jaren '70 is ze omgebouwd naar een meer uit de kluiten gewassen pleziervaartuig, maar natuurlijk nog steeds geschikt voor het kustwater.We hebben vijf slaapplaatsen aan boord, een keukentje en met zijn grote achterdek, brede gangboorden prima geschikt voor een weekendje op zee met een kleine groep. Met de nodige aanpassingen is hij uitstekend geschikt gemaakt voor het speuren naar wrakken en het duiken op zee. We liggen in de jachthaven "Het Noordergat", om de hoek bij de sluis naar de Waddenzee.

We hebben een gewone down sonar om recht naar beneden te kunnen kijken, en een Lowrance structurescan waarmee we een strook van 250  meter van de bodem als het ware te filmen en een een front sonar, om ook vooruit onderwater te kunnen "kijken". Maakt het zoeken, aanvaren en ankeren een stuk makkelijker. 
Daarnaast hebben we natuurlijk gps en navigatie, dubbele marifoon en een automatisch reddingsvlot zo nodig voor 6 personen. 

Verder hebben zuurstof aan boord, compressor om flessen te vullen en de mogelijkheid om te blenden tot 40 %. Al met al steeds meer een "high-tech bootje".

Fantastische serie.. de "Serenity" uit "Firefly"

serenity

Comments