Kosten

Kosten
 
Goed voorbereid wrakduiken is helaas ook een wat kostbare hobby en heeft een behoorlijke investering gevraagd. Om deze kosten een beetje te delen en ook om verder te kunnen investeren om veilig te kunnen duiken maken we een potje om dit mogelijk te maken. Ik heb ook nog wat dingen op mijn verlanglijstje staan om verder naar te kijken, maar ook verspelen we nog wel eens wat lijnen, een ankertje et cetera. Naast het delen van de brandstofkosten voor een weekend (meestal om en nabij de 35 euro pp per weekend, bedachten we ook om 10 euro per mogelijke wrakduik in de pot te doen, voor investeringen en afschrijving. 

Voor het vullen van een fles aan boord reken ik 5 euro, voor het vullen van Nitrox 36 % 8,50 € per fles. Ik vul aan boord tot 300 bar. Bij voorkeur duiken met Nitrox 36 %, geeft toch een dubbele bodemtijd op diepte. Duiken op zee vraagt minimaal een dubbel 7 of 15 liter duikfles. Er zijn er een aantal flessen aan boord beschikbaar variërend van 15,18 en 20 liter, allemaal dubbele kraan, maar laat van te voren even weten wat je nodig hebt.

We duiken ook op het Lauwersmeer en de Waddenzee in het kader van een sonaronderzoek.
Voor een dag sonaronderzoek op het Lauwersmeer of het wad vraag ik een bijdrage van 20 euro, zo mogelijk gecombineerd met een duikje, gelijk aan wat ook de "Archeos" vraagt voor en dag sonaronderzoek op het IJsselmeer. Ook erg leuk overigens.


 
Comments