Welkom op de site van "Duikteam Serenity"

Hartelijk welkom op de site van "Duikteam Serenity". Ben je geïnteresseerd in het duiken op de Noordzee en naar wrakken of archeologie onderwater, dan ben je op het goede adres. Vaak horen wij dat wrakduiken alleen voor heel stoere duikers is, met heel veel ervaring. Dit valt gelukkig reuze mee. Zoek je een plek om kennis te maken met duiken op de Noordzee, goed gepland op de kentering en met zo min mogelijk stroming, dan ben je op het goede adres!

Veiligheid en een relaxte duik staan voorop, we horen graag van je!

Ook nieuwsgierig naar wrakduiken en onderwaterarcheologie? Op maat geven wij de theorieavond voor de "NOB specialty wrakduiken" aan boord, ook voor Padi-duikers. Laat maar even weten als je aan wilt schuiven

In principe gaan we vrijdagavond of zaterdagmorgen vroeg aan boord (afhankelijk van het tij) en kunnen dan op stap naar de wrakken die iets verder weg liggen. We vullen onze flessen onderweg weer aan boord en zaterdagavond overnachten we beschut op het wad of in de buitenhaven van Lauwersoog.

Zondag kunnen we een tweede dag op stap, om op (be)zoek te gaan naar wrakken wat dichter bij huis. Eind van de middag gaan we weer door de sluis het Lauwersmeer op en naar huis. Met een beetje geluk vier duikjes en weer een prachtige ervaring rijker.

Laatste tijd maken we ook vaker een dagtocht. Ook mooi voor beginner om eens met wrakduiken kennis te maken.

Ook komend jaar het plan om er nog een keer een extra dag of een paar dagen aan vast te plakken en onze eigen mini live-aboard te organiseren. We kunnen dan een wat groter gebied bestrijken en ook eens richting Borkum of Terschelling.

Bij harde wind hebben we een uitwijkmogelijkheid om verder te gaan met ons sonaronderzoek op het Lauwersmeer of de Waddenzee. We hebben dan een mooi alternatief voor de Noordzee.

Mocht het je leuk lijken, twijfel dan niet om contact op te nemen met Bas Kremer. Hij is de "aanstichter" van dit duikteam en droomde al van het wrakduiken op zee, sinds hij als jochie naar Jacques Cousteau keek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: